torstai 4. elokuuta 2011

Tipuin tänään Uffelta!

Keskiviikko:
Milla tuli 11 tallille ja lähdettiin hakemaan Uffe ja Lovísa laitumelta, vietiin samalla vedet.
Kun oltiin harjattu valmiiksi ja laitettu kamat, mentiin kentälle. Mä ratsastin siis Lovísalla ja Milla Uffella. (: Milla sai ratsastaa itsenäisesti, välillä annoin pieniä neuvoja, hyppäsivät myös pikkupystyä ja ristikkoa, meni vielä paremmin kun tiistaina. (:
Lovísalla mentiin myös noita kahta estettä, sekä yhtä pystyä, joka lopuksi oli 80 cm, Love meni hienosti (paitsi että kerran mentiin esteen läpi, koska tultiin vähän turhan lähelle... :D). Ravi oli tosi hyvää, ja Lovísa oli kivan rento ja kulki nätissä muodossa, tölttissä sitten meni pää taivaassa.. nooh, aina ei onnistu. (:
Loppukäynnit mentiin sitten tiellä.


Illalla kävin hakemassa Hallen laitumelta, ja harjasin sen karsinassa. Halle oli ihan innoissaan Likitistä, joka roikkuu karsinan ovessa, söi siitä sitten puolet... :D
Menin kentälle juoksuttamaan poikaa, eikä ontunut ollenkaan missään askellajissa! (: Laitoin sitten satulan + suitset ja hyppäsin selkään. Aluksi tehtiin jonkin verran väistöjä ja avo- sekä sulkutaivutuksia. Väistöt menivät hyvin, avot ja sulut olivat vähän hankalampia, mutta saatiin nekin lopulta toimimaan. (: Kun oltiin tehty tätä hetken, rupesin työskentelemään päätyvoltilla, töltissä ja Halle oli tosi hieno! Otettiin myös muutama lisäys pitkilläsivuilla ja temponvaihteluja. Ravattiin myös jokun verran, tehtiin tosi paljon tiukkoja kiemuroita, oli vähän haastavaa Hallelle, halusi koko ajan siirtyä töltille.
Mentiin vielä tielle (kentällä oltiin ~ 40 min), käyntiä ja pari pätkää tölttiä, Halle oli hieno. (:
Ratsastuksen jälkeen hoidin Hallen kuntoon ja vein laitsalle.

Torstai:
Puol viiden aikaan menin pitämään Jennalle (Murkun vuokraaja, 10 v) tunnin. Menivät väistöjä ja paljon siirtymisiä sekä hidastuksia ja temponlisäyksiä, kaikissa askellajeissa ja tunti meni hyvin! (:
Kun olin pitänyt tunnin, menin hakemaan Uffen laitumelta, tänään se ei tullut portille kun huusin sitä (yleensä tulee), joten jouduin sitten hakemaan keskeltä laidunta.
Tallilla harjasin Uffen, oli muuten aika pölyinen.... ja vaihdoin sille toisen riimun ja lähdettiin pyöräilemään! Mä siis pyöräilin ja Uffe juoksi vieressä.. :D Asfalttiteillä käveltiin, muuten ravia, eli enimmäkseen ravia. Oltiin pyöräilemässä 45 min. Uffe oli tosi nätisti koko lenkin ajan. (:
Kun päästiin tallille, laitoin ohjat kiinni riimuun ja menin hetkeksi kentälle ratsastamaan, ilman satulaa. Menin kaikkia askellajeja, eniten ravia. Hypättiin myös ne miniesteet pariin kertaan ja Uffe oli proo. :D Yhden hypyn jälkeen Uffe siirtyi laukalle (tulin esteelle ravissa) ja päätin että laukataan koko kierros, mutta Uffe oli sitten sitä mieltä että tehdäänpäs pääty-ympyrä, ja kääntyi. Mä en tietenkään ollut yhtään valmis käännöksiin, joten horjahdin, Uffe pysähtyi, teki tasajalka hyppyjä ja lensin kuperkeikalla Uffen kaulan yli, ei onneks sattunut. :D En muista millon viimeks olisin tippunut Uffelta... :D
Lopuksi mentiin vielä tielle kävelemään ja ravaamaan. Kun olin hoitanut valmiiksi, lähdettiin ruohonleikkurilla laitumelle (viedän vedet sillä, kun on peräkärry perässä), ja Uffe käveli vieressä. :D

Tässä on pari kuvaa Ófeliasta, siitä Uffen varsasta. Käytiin katsomassa sitä viime kuussa, se oli taas kasvanut niiin paljon! ^^



Pesin muuten toissapäivänä Uffen satulahuovat ja tänään oon pessyt markiisiloimen + kaulakappaleen ja sadeloimen! (:

♥: Emma