maanantai 3. tammikuuta 2011

♥ ♥ ♥

Menin tänään tallille puol kahen aikoihin. Otin Uffen kiinni tarhasta ja menin pihattoon harjaamaan. Harjasin Uffea aika kauan ja selvitin harjan, käyttämällä harjan ja hännän selvitysainetta. Otin ponin irti seinästä ja suihkutin harjaan, Uffe rupesi pyörimään ja puuskuttamaan, koska se pelkää niin paljon sumutuspulloja. No, lopuksi meni ihan hyvin kun se vähän rauhoittui. (:
Laitoin sitten satulan ja suitset ja talutin Uffen ulos.
Uffen uudet suitset. (:
Ensin mentiin gumminlenkki, käyntiä, pari pätkää ravia ja pätkä tölttiä. Gummin mäessä oli lunta melkein Uffen mahaan asti, joten Uffe poni joutui tarpomaan oikein kunnolla. Kun otettiin eka ravi pätkä, Uffelle tuli hiukka kiire, yritti mennä laukalle, mutta rauhottui kuitenkin nopeasti. (: Aikaa meni reilu 20 min.
Uus satulahuopa.
 Mentiin vielä kentälle, siellä oltiin reilu puol tuntia. Mentiin aika paljon laukkaa, ja Uffe sai muutaman kerran hypätä minimini esteiden yli. :D Vaikutti kyllä siltä että se oli ihan hauskaa Uffen mielestä. (:
Harjoteltiin myös lisättyä ravia, ja Uffe meni hienosti! Tehtiin sellasta kahdeksikkoa, että lyhyet sivut mentiin hitaassa tempossa ja pitkät sitten lisättyä. Mentiin tänään myös ravipohkeenväistöä ekaa kertaa! Hieno mussukka. ♥
Laukat meni tänään tosi hyvin (ja Uffellahan ei oo mikään maailam paras laukka..)
Tölttiä ei tänään menty ollenkaan.
Lopuksi kun oltiin ravattu ja laukattu tarpeeksi, siirryttiin käyntityöskentelyyn. Tehttin sulku- ja avotaivutuksia molempiin suuntiin, voltteja, pohkeenväistöjä jne. Uffe toimi tosi kivasti! Sitten vielä käyntiä kentällä pitkin ohjin. (:
Ai miten niin Uffe ei muka tykkää Hallesta? :D
 Tallissa laitoin Uffelle fullneck fleecen ja annoin pari porkkanaa. (: Sitten Uffe tuli vielä laittamaan mun kanssa heinät.
Ennen kuin menin sisään, pyyhkäisin Uffen suitset vielä kostealla sienellä. 




Ratsastuksen jälkeen Uffe chillas tallituvan ulkopuolella. :D

Mutta nyt meen tekemään iltatallin, heips! (:


♥: Emma

Shoppailua, tuntiponeilua sekä hölmöilyä.

Tänään lähettiin äitin kanssa 12 aikaan hööksiin. Mun oli tarkotus ostaa ainaki yks harmaa satulahuopa (joka on tossa mun yhessä edellisessä postausessa), mutta sitä ei enää ollut (kun oli 50% alennuksessa), joten en ostanut sieltä satulahuopaa. Mutta ostin kuitenkin ne suitset josta puhun aiemmin! Eli ne mustat, mutta näissä oli hopeiset soljet, eikä messinkiset. Sitten äiti osti meille uuden heijastinloimen, kun oli 50% alennuksessa, ja toi on tommonen paksumpi, missä on fleecevuori. (: Sitten se osti myös semmoset pintelipatjat. 
Sieltä meidän oli sitten tarkoitus mennä idän ratsuun, mutta se ei ollut auki. Mentiin siis sitten terraan, ja sieltä löysin semmosen kivan tummanharmaan satulahuovan ja ostin sen. Mutta sitten mentiin vielä hippodomeen, siellä oli sitten vaaleenharmaa huopa, jossa on farkkutaskut molemmilla puolilla, ja se on hienompi kun se terrasta, niin ostin sitten sen, ja meen täs joku päivä palauttamaan sen toisen. (: Eli Uffe sai tänään vaikka mitää kaikkea kivaa!

Puol kahden aikaan menin tallille ja Millakin tuli, koska pidin tänään tunnin Millalle. (: (Milla on siis 10-vuotias naapurintyttö.) Ensin haettiin Uffe ja harjattiin se pihatossa. Kun poni oli puhdas, laitettiin kamat päälle, ja Uffe sai käyttöön uudet suitset ja satulahuovan. ;) 
Milla talutti sitten ponskin kentälle ja meni selkään. Aluksi Uffe oli liinassa ja Milla teki pysähdyksiä ja liikkeellemenoja. Hetken päästä otin liinan pois ja Milla jatkoi samaa. Sitten otettiin puol kenttä käyttöön ja Milla teki pysähdyksiä, voltteja ja suunnanvaihtoja. Uffe oli tosi tosi nätisti ja oli tosi rauhallinen! (:
Otin taas liinaan ja harjoteltiin ravia. Aluksi sidoin ohjat kaulalle ja Milla sai keskittyä hakemaan tahtia ja näin. Kun kevennys sujui, annoin ohjat ja jatkettiin. Meni tosi hyvin, ja vaikka Uffen ravissa on vaikea istua, niin Milla pärjäsi tosi hyvin! 
Ravin jälkeen vielä hetki käyntiä ilman liinaa. 
Lopuksi käveltiin Millalle, ja Millan äiti tuli rapsuttelemaan Uffea ja antoin leipää.
Sitten kun oltiin tallilla niin otettiin kamat pois ja Milla laittoi Uffelle loimen, antoi leivän ja päästi sen irti. (:
Oon kyllä niin ylpee Uffesta kun oli noin kiltisti! ♥ (Ja Uffehan ei tykkää lapsista. :D)
  

Seitsemän aikaan menin taas tallille. Ensin laitoin esteet kentälle, koska päätin vähän hypätä Lovexilla. Sitten harjasin Lovísan ja laitoin kamat ja mentiin kentälle. Lovísa oli ihan sekopää koko ratastuksen ajan, kaikki oli hirmu pelottavaa ja ryntäili joka suuntaan, pukitteli ja hyppi muuten vaan. Hohhoh. Aluksi hypyt meni ihan tosi huonosti ja Lovísa ei keskittynyt ollenkaan, mutta sain huomautettua, että kukaa täällä määrää, niin meni pari kertaa ihan hyvin. Hypättiin siis tämmöstä:


Toi joka on pitkällä sivulla oli pysty, 50 cm. Ja noi toiset oli sitten ihan mini ristikoita. :D Ja kun tarkoituksena ei tänään ollut korkeus tai vauhti, vaan tiet.
Lovísa meni muuten tänään tosi makeeta lisättyä ravia, sillon kun se jaksoi kuunnella edes vähän.

Mentiin sitten vielä miljoonapellon ympäri, pelkkää käyntiä. Käytiin myös pariin otteeseen ojassa, koska Lovísa näki pari roskapussia ja näin...
Eli siis tämä hölmöily jatkui maastossakin, voe voe Lovísaa.. :D

Tallissa sitten heitin Lovelle sadeloimen ja annoin leivän. 
Jäin vielä tekemään iltatallin ja muuten vaan hengailemaan tallille, ja menin sisään vasta joskus vähän ennen yhtätoista.

♥: Emma