tiistai 4. tammikuuta 2011

Halle.

Elikkäs tulin tossa hetki sitte sisään tallilta. 
Ensin kun tulin tallille, niin laitoin takan päälle. Sitten otin Hallen pihattoon kiinni ja harjasin sen, en mitenkään erityisen pitkään. Sitten vaan kamat päälle ja kentälle!
Aluksi tehtiin käyntiharjotuksia, voltteja, väistöjä jne. Kun siirryttiin raviin, niin aluksi Hallella oli vähän liian kiire, mutta rauhoittui kuitenkin aika nopeasti. 
Halle sai tänään ensimmäistä kertaa kokeilla esteitä!! :D Eli siis hypättiin semmosta miniestettä, kai 30 cm. Aluksi Halle ei halunnut hypätä, joko meni ohi tai pysähtyi sen eteen. Mutta kun oltiin sitten päästy se kerran laukassa, niin seuraavalla kerralla Halle oikein haki esteelle itse, tais tykätä. ;) sitä hypättiin sitten muutaman kerran ja hyvin meni! Hypättiin vielä ihan pientä ristikkoa molemmista suunnista, ja Halle pari kertaa ihan hyppäsi kunnolla! Hieno poika!
Mentiin myös pari kierrosta tölttiä molempiin suuntiin, ja Halle meni tosi hienosti! 
Lopuksi mentiin vielä miljoonapellon ympäri, muuten käyntiä, selästä ja maasta, mutta myös pätkät ravia ja tölttiä.
Halle on kyllä niin hieno hevonen. ♥
Oon huomannu, että Halle on ihan kuin eri hevonen kun sillä ratsastaa, kun mitä se on esim tarhassa. (:

Mutta nyt menen saunaan ja sitten alan katsomaan Harry Potteria!

♥: Emma

Lovísa. ♥

Olin ajatellut, että ratsastan sekä Lovísan että Uffen, mutta päätin että Uffe saa pitää tän viikon leparin tänään, ja kun oli vielä niin kylmä, niin oli ehkä ihan hyvä. (: Joten ratsastin vaan Lovísan.
Harjasin Lovísan pihatossa, ja selvitin hännän ja harjan, selvitysaineen avulla. Menin tänään hackamorella, ja satulan alle laitoin semmosen ison fleeceviltin "loimeksi".
Ratsastettiin Myllykylään päin, ja mentiin sitten peltotielle, vaan ekalle ladolle, koska siinä loppui auraus. Mentiin käyntiä, pari pätkää ravia ja pari pätkää tölttiä. Aikaa meni reilu puol tuntia. 
 Tallilla mentiin vielä kentällä noin vartin ajan. Käynnissä paljon voltteja, suunnanvaihtoja, taivutuksia, väistöjä jne. Ravissa tehtiin paljon kiemuroita ja sellaista. Lovísa meni oikein nätisti. ♥

Sitten vein Lovísan sisälle ja laitoin fleecen, ja sai tietty herkun! (: 
Menin antamaan heinät Murkulle (joka siis vieläkin on karsinassa, jalan takia), mutta se ei halunnut syödä. Mietin sitten että mikä mättää, ja Murkku yritti työntää ovea auki kun seisoin siinä oven takana. Laitoin sitten Murkulle riimun ja menin lautaamaan kierroksen kentän ympäri, ja sitten mentiin vielä portille moikkaamaan muita heppoja. Sitten laitoin Murkun takaisin karsinaan, ja nyt heinä maistui! (: 
Menin heittämään heinät muille ulos. 
Kun olin siivonnut tallituvassa, sidoin Murkun kiinni karsinan ulkopuolelle ja siivosin karsinan ihan peruseteellisesti. Mira tuli myös talliin, antamaan Murkulle antibiootin.
Vielä ennen kuin menin sisälle, laitoin vedet hepoille.

Mutta nyt meen ratsastamaan Hallen, koska Linda ei tänään pääse tallille, ja lupasin ratsastaa. (:

♥: Emma