lauantai 1. lokakuuta 2011

Esteitä sekä jäykkyyttä

Kuvat otettu kesällä 2011.

Torstaina ratsastin Uffella kentällä, mentiin puomeja. Toisella pitkällä sivulla oli neljä ravipuomia ja toisella kolme laukkapuomia + yksi joka oli vähän kauempana. Uffe oli ihan super hyvä ja oli ihan innoissaan. (: Saatiin askeleet tosi hyvin sopimaan ja ponny oli rauhallinen.
Kun oltiin menty noita puomeja jonkin aikaa, laitoin laukkapuomien sijasta kaksi 40cm pystyä pitkälle sivulle, niin että niiden väliin tuli viisi laukka-askelta. Uffe oli tosi hieno ja sitä piti pidätellä ihan kunnolla. :D Loppukäynnit mentiin sitten tiellä.


Perjantaina ratsastin Lovísalla, hackamorella. Alkuverkattiin tiellä, ja Lovísa oli oikein kiva. Siirryttiin sitten kentälle ja aluksi työskenneltiin pääty-ympyrällä. Lovísa oli aika jäykkä, mutta kun hetken oltiin jumppailtu, poni oli jo rennompi. Ruvettiin sitten hyppäämään niitä kahta pikkuestettä, mitä oltiin eilen hypätty Uffen kanssa. Mentiin sekä viidellä askeleella että neljällä. Lovísa toimi hyvin, mutta välillä oli jarrut vähän hukassa... :D Lopuksi mentiin kahdeksikkoa töltissä, ja keskityin siihen, ettei Lovísa kaatuisi pohkeelle ja hyvin meni! (:


Tänään menin Lovísalla, oltiin ratsastamassa 1h 40 min. Ensin käveltiin yhden koulun kentälle, sinne kestää kävellä reilu vartti ja kentällä tehtiin töltti- ja laukkatyöskentelyä. Alussa Lovísa oli ihan tosi jäykkä, eikä toiminut kunnolla. :/ Mutta kun oltiin menty paljon kolmikaarista, kahdeksikkoa, volttityöskentelyä ja muute sellaista, Lovísa oli jo vähän parempi ja oli jo oikein hyvä töltissä. (: Kentällä oltiin noin 20 min.
Lähdettiin sitten maastoilemaan. Mentiin paljon käyntiä, mutta myös jonkin verran ravia ja laukkaa. Lovísa oli taas jotenkin jäykkä, joten ratsastin sitä eteen-alas, että siitä tulisi rennompi. Kyllä se sitten pikkuhiljaa alkoi rentoutua ja oli ihan kiva ratsastaa. Oli tosi ihana käydä rauhallisella lenkillä kun oli niiiin hieno sää. Aurinko paisoi ja taivas oli ihan sininen ja puut olivat niin kivan väriset. (:
Uskon että toi jäykkyys johtuu aika paljon siitä, että sen kengät on ihan tosi kuluneet... :/ Ja ei se kyllä nyt ole ollut hirveen hyvällä liikunnalla... Mun pitää nyt oikeesti ruveta ratsastaa Lovísalla enemmän, niin että se pysyis parempana!

Lovísa on aika muodikas... :D

Video: Lovísa 10.9.2011