perjantai 10. kesäkuuta 2011

Uffeilua pitkästä aikaan! ♥

Tähän heti alkuun haluan kertoa, että Petra lähti tänään Islantiin koko kesäksi, eli Uffe on nyt sitten mun iiiihan oma koko kesän. :D Oonhan mä vähän kade kuitenki, ois se aika siistii päästä Islantiin.. :D

Eilen siirrettiin hepat isolle laitumelle, ja ruohoa on niitten mahaan asti. :D Ne kyllä tykkäsivät päästä sinne! (: Ainoa ongelma vaan on se, että ei oo kauheen mukavaa sitten pyydystää ponia sieltä, jos se päättä ettei haluakkaan tulla sisälle... :D

En ratsastanut eilen enkä toissapäivänä, koska Riikka kävi Lovísalle (taino en oo varma et jos se ylipäätänsä kävi ke, ainakin oli tarkoitus :D) ja Uffella oli vielä vapaata ke ja eilen Petra kävi sitten tekemässä käyntilenkin sen kanssa ilman satulaa. (:

Tänään ratsastin Uffen, pitkästä aikaa! (: En oo ratsastanut sillä varmaan yli puoleentoista viikkoon, koska se oli kipeä. :(
Mentiin äitin kanssa siinä puol yhdeksä aikaan laitumelle ja ruokittii ponskit ja otin Uffen sitten siinä samalla kiinni.
Talutin sitten Puhvelin talliin ja harjasin sitä aika kauan, niin että toi pirun talvikarva irtois! :D Joo, ponillani on kylmä kun on yli 30 atetta lämmin... Laitoin myös aloe vera rasvaa kaulaan, mahan alle ja häntään.
Sitten vain satula ja suitset päälle (menin mylereilla) ja kentälle.
Ratsastin kentällä reilu puol tuntia, aluksi mentiin aika kauan käyntiä. Tein tosi paljon eri taivutuksia ja väistöjä ja muuta vastaavaa, niin että poni pehmenisi ja tulisi taipuisammaksi. Uffe oli mukavan rauhallinen ja taipui hyvin molempiin suuntiin ja kulki nätissä muodossa. Kun käynti oli hyvää, rupesin aina kokoamaan ja siirsin töltille, tölttäsin hetken ja takaisin käyntiin ja uudestaan, tein myös paljon taivutuksia ja suunnanvaihtoja. Jonkun ajan päästä Uffelta loppui motivaatio ja rupesi vaan kaahaamaan, nooh pyöritin sitä sitten ympyrällä, missä oli tötsiä, ja kierrettiin ja kaarrettiin niiden ympäri. Uffe rauhottui aika nopeasti ja siirryttiin toiseen päähän pääty-ympyrälle tölttäämään. Asetin Uffea kunnolla sisälle ja tein paljon temponvaihtoja, poni rupesi myötäämään hyvin ja kulki nätissä muodossa. (: Hyvän myötäyksen jälkeen siirsin käynnin kautta raville. Ravattiin pari kierrosta ja kun tuli kunnon myötäys, siirsin käyntiin ja mentiin tielle kävelemään noin vartiksi.
Tallissa otin kamat pois ja laitoin Uffelle semmosta tervaliuosta, joka karkoittaa ötökät. Ostin sen tänään, ja vaikutti toimivan hyvin. (: Sitten vielä huppu päähän.
Kun olin laittanut pois kaikki tavarat ja lukinnut tallin, lähdin viemään Uffea laitumelle. Laitumella Uffe sai porkkanan ja sitten lähdinkin sisälle. (:

♥: Emma

P.s. Muistakaa kysyy kysymyksiä siihen kysymyspostaukseen, en oo saanut yhtäkään kysymystä, enkä voi tehä sitä ilman niitä! ):