keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Vihdoinkin kunnon maastoilua!

Tervetuloa uusi lukija! (:
Anteeksi en oo kirjottanut pariin päivään... Maanantain en ratsastanut, koska molemmilla hepoilla oli lepari. (:

Tiistai:
Menin tallille siinä seitsemän aikaan ja rupesin vähän siivoomaan ja laitoin ruokia valmiiksi illaksi. Kävin sitten hakemassa Lovísan tarhasta ja harjasin sen pihatossa. En jarjannut hirveen kauan, koska kello oli jo niin paljon. Siinä ajassa irtosi kuitenkin talikollinen karvaa.. :D
Menin sitten kentälle kun olin laittanut varusteet, Henna ja Harpakin olivat kentällä. Kello oli vähän vaille 8, ja ulkona oli vielä valoisaa!! :O Ihanaaa!
Ratsastin kentällä reilu 40 min, Lovísa oli aika höslä koko ratsastuksen ajan ja ei kuunnellut pidätteitä kunnolla... Ratsastin kaikki askellajit läpi, alussa töltti oli vähän passitahtista, mutta sain sen nopeasti ratsastettua puhtaaksi, jonka jälkeen menikin hyvin. (:
Tehtiin aika paljon laukkatyöskentelyä, etenkin voltilla. Lovísa meni oikein hyvin vasempaan kierrokseen, mutta oikeaan olikin sitten jo vaikeampaa. Eli nyt pitää keskittyä oikeaan kerrokseen paljon!
Ravi oli hyvää, tasaista, mutta Lovísa meni vähän turhan lujaa.
Lopuksi mentiin vielä tielle, vähän tölttiä, mutta muuten käyntiä. Mentiin kovaa lisättyä siinä tiellä, tein reunassa oli semmonen "heijastinputki" jonka sisällä oli kuusen oksa, kun Lovísa näki sen, niin se veti jarrut pohjaan ja teki 180 asteen käännökse, jolloin meinasin tippua, mutta pysyin kuitenkin kyydissä! :D Sitten kun käveltiin kotiin päin pitkin ohjin, ilman jalustimia, niin Lovísa pelästyi lumikasaa (?), teki 180 asteen käännöksen ja mä tipuin. Onneksi laskeuduin kuitenkin jaloilleni, ettei sattunut mitään. (:
Tallissa hoidin Lovísan kuntoon ja tein iltatallin.

Keskiviikko (tänään):
Murkku kävi tänään klinikalla. Sillä on siis paise jalassa, joka puhkesi. Siinä ei onneksi ollut mitään vakavempaa, esim jotain luussa. Levolla pitäisi parantua. (: Nyt Murkku saa siis viettää muutaman päivän karsinassa.
Luulin että mun piti tänään ratsastaa sekä Lovísa että Uffe, mutta kun tulin kotiin, niin sain tietää että yks Ida oli ratsastanut sillä tänään. :D (Idan entinen hevonen asui meillä joskus kauan sitten. (:) Menin sitten tallille joskus puol seittemän aikaan ja hain heti Lovísan ja rupesin harjaamaan sitä. Harjasin sitä aika kauan. Käytin harjakiveä, kumisukaa sekä kovaa dandyä + pääharjaa. Laitoin sitten varusteet ja lähdettiin maastoon.
Mentiin metlaan, ja nyt se pohja oli tosi hyvä! (: Mentiin kaikkia askellajeja, ja oli niiiin ihanaa päästä pitkästä aikaa laukkaamaan ihan kunnolla maastoon! Lovísakin tykkäs ihan sikana. Ekan laukkapätkän jälkeen Lovísa rupesi menemään ihan sika upeeta tölttiä, vau! :O Jalkaa nousi kyllä niiin! Ihana ponitus. ♥ Jossain vaiheessa käännyttiin ympäri, kun oltiin menty suunnilleen puolet matkasta, ja mentiin semmoselle metsäpolulle mistä päästiin tielle. Polun loppupäässä oli aika upottavaa, joten talutin loppumatkan. Mentiin sitten tiellä vielä tölttiä sekä yks laukkapätkä, ja tietty käyntiä. Tuli taas ihan sika upeeta lisättyä, Lovísa meni tosi kovaa!
Lenkin jälkeen laitoin Lovísalle fleecen ja annoin sille suklaakeksin. :D Lovísa tykkää!

♥: Emma