perjantai 10. helmikuuta 2012

Päivän teema: eteen-alas

Aloitettiin Uffen kanssa eilinen ratsastus hankitreenillä! Mentiin pellolle, missä oli lunta mun jalkoihin asti. :D Käyntiä, ravia ja vähän laukkaa. Uffe oli ihan innoissaan kun sai tarpoa siellä, söpö ponny!
Peltoilun jälkeen mentiin vielä kentälle. Paljon tölttiä, ja Uffe oli superi, kulki tosi nätissä muodossa ja takapää oli hyvin alla. Mentiin sekä työ- että lisättyätölttiä, suurimmaksi osaksi pääty-ympytällä. Mentiin myös ihan pikkausen laukkaa, mikä oli ihan ok, vähän hösläämiseks kyllä meni. Lopuksi vielä ravia puolpitkillä ohjilla kahdeksikolla. (: Loppukäynnit mentiin sitten seuraamisharjoituksien muodossa, ja Uffe seuras hyvin joka puolelle. (:

Lovísan kanssa mentiin sitten vaan tielle reiluksi puoleksi tunniksi, menin ilman satulaa, ja Lovísa oli päällään sen fleecetähtiloimi. :D Enimmäkseen mentiin käyntiä, mutta myös vähän muitakin askellajeja. Oli oikein mukavaa, paitsi että Lovísan mielestä kaikki oli taas tosi pelottavaa... Välillä mä kyllä mietin, että mitä sen ponin päässä oikeestaan pyörii. :D Törmättiin myös Millaan tiellä, ja jäätiin hetkeksi juttelemaan. (:

Tänään oli taas Millan ratsastuspäivä, eli Milla ratsasti Uffella ja mä Lovísalla. Ensin Milla juoksutti Uffe liinassa mun avustuksella ja hyvin meni, vaikka oli Millan eka kerta kun se juoksutti! (: Juoksutin myös vähän Lovísaa ennein kun rupesin ratsastamaan. Sitten ratsastettiin molemmat kentällä. Mun ja Lovísan tän päivän teemana oli eteen-alas. Käynnissä Lovísa oli mukavan rento ja kiva ratsastaa, mutta kun siirryttiin raviin, se taas alkoi juosta alta ja hösläämään. Ratsastin sitten harjoitusravia ja oikeaan Lovísa alkoi myötäämään hyvin ja oli rauhallinen. Vasemmassa kierroksessa se oli sitten ihan hirveä... Lovísa juoksi hirveesti alta ja pää oli käännettynä ulospäin ja poni vaan kipitti. Kun yritin hidastaa ja asettaa sisälle, Lovísa jäykistyi entisestään ja oli koko ajan siirtymässä töltille.. Muutama ihan okei pätkä sieltä kyllä lopuksi tuli. Laukka oli ihan hyvää, pyöri hyvin ja Lovísa oli rento. Loppukäynnit mentiin tiellä.
Lovísalla on nyt varmaan jotain jumeja jossain, niin huomenna voisin ratsastuksen jälkeen venytellä sitä oikeen kunnolla, ja jos toi ei nyt lähe tosta parempaan suuntaan, pitää ruveta tutkimaan ihan kunnolla... Huomenna on kuitenkin luvassa maastoilua, Millan ja Uffen kanssa! (:

Ps. Olisi kiva tietää, että miten te loimitatte hevosenne näillä pakkasilla? (: Jos vaikka jonkun kommentin voisitte laittaa. (: