maanantai 7. maaliskuuta 2011

Miten pieni poni voi piristää päivää noin paljon? ♥

Mulla oli ollut aika paska fiilis koko päivän, mutta Lovísa muutti kaiken! ♥ Menin siis tallille vähän ennen seitsemää ja otin sitten Lovexin karsinaan ja rupesin harjailla. Ponski oli tosi suloinen jo harjatessa, ja höpötin kaikkea sille ja toinen kuunteli oikeen tarkkaan. ^^ Harjasin aika kauan, kävin koko hepan oikein kunnolla läpi harjakivella ja selvitin myös harjan ja hännän selvitysaineen avulla. Kun olin harjannut valmiiksi, laitoin satulan, suitset + neopreenibootsit, ne otin kyllä jo ihan alussa pois, koska olivat niin pienet.. :/
  Mentiin sitten kentälle, ja käveltiin aluksi pitkin ohjin, mutta jäätiin varmaan vartiksi juoruilemaan Lindan ja Hallen kanssa.. :D No ne menivät sitten talliin ja me jatkettiin ratsastusta. Otin lyhyet ohjat ja rupesin työskentelemään, voltteja, pohkeenväistöjä, avoa yms. Lovísa meni tosi hyvin ja oli alusta asti tosi kevyt edestä. (:
  Jäätiin sitten keskiympyrälle, jossa aloin sitten kokoamaan oikein kunnolla ja tehtiin avoa. Kun Lovísa kantoi hyvin itseään ja oli tosi kevyt, niin rupesin tekemään töltille siirtymisiä, ja Lovísa oli vieläkin tosi kevyt edestä! Yritin sitten taivutella mahd. paljon sisälle, meni ihan ok, oma istunta vain välillä unohtui... Jäätiin sitten töltille, ja rupesin oikeasti r-a-t-s-a-s-t-a-m-a-a-n! Huomasin että jännitin jonkun verran reisiä, joten päätin ottaa jalustimet pois, niin ne rentoutuisivat vähän, ja se auttoi. (: Lovísa oli ihan super hieno ja ja tuntui tosi kivalle ratsastaa. Hieno. ♥
  Ruvettiin sitten laukkaamaan, enisn vasempaan kierrokseen, aika paljon isoja voltteja. Lovísa oli ihan mahtava! Kantoi itseään hyvin ja oli tosi kevyt edestä. Yritin ratsastaa sitä kunnolla muotoon, ja kyllä tuli hienoja pätkiä. Tuntui ihan sika kivalta istua siinä laukassa!
  Vaihdettiin sitten suuntaa ja laukkailtiin sitten siihen kierrokseen, aluksi oli taas tosi hyvä, mutta väsähti aika nopeasti, joten siirsin töltille kun oli vielä hyvä. Ja vau mitä tölttiä tuli laukan jälkeen! Lovísa meni pitkiäkin pätkiä tosi hienossa muodossa ja oli niin kiva ratsastaa! Oon niin ylpee pikkusesta. ♥ Tehtiin sitten paljon temponvaihtoja, ja tuli kans tosi makeeta lisättyä!
  Menin sitten hetken käyntiä, ja Lovísa oli koko ajan tosi kevyt. Otin sitten jalustimet takaisin jalkaan, ja ruvettiin ravaamaan. Ensin kevensin ja Lovísa meni tosi lennokasta ravia, oli kyllä kivan tuntuista. Istuin sitten alas harjoitusraviin ja kokosin Lovísaa paljon. Lovísa oli tosi tasainen ja ja tahti oli hyvä, joten oli tosi helppo istua, kun yleensä Lovísan ravissa on tosi hankala istua.. Nyt pysty oikeesti ratsastamaan ihan kunnolla, eikä vaan mennö vähän kentän ympäri pitkässä muodossa. Tuli myös aika pitkiä pätkiä missä Lovísa kulki oikein nätissä peräänannossa. (: Lopuksi annoin pitkät ohjat ja ratsastin sitä eteen-alas ravissa. Lovísa meni turpa maassa kenttää ympäri. :D
Ravien jälkeen tulin alas ja taluttelin Lovísaa aika kauan kentällä, jutuellen Heidin kanssa, joka talutti Harpaa kentällä. Heidi sanoi että Lovísa oli näyttänyt oikeen kivalta. (: Ratsastin siis yhteensä reilun tunnin.
  Laitoin Lovísan sitten karsinaan ja harjasin sen läpi piikkisualla. Raukka oli ihan läpimärkä ja ihan loppu. ): Laitoin sille fleecen ja venyttelin kaikki jalat oikeen kunnolla. Pusuttelin ja halin Lovísaa kauan ja annoin vähän nameja. Sitten päästin sen tarhaan.
  Tein vielä ilttallin ennen kuin menin sisään. Oli tarkoitus harjata Uffe ennen ruokkimista, mutta kello oli jo niin paljon kun olin valmis Lovísan kanssa, joten päätin että harjaan sitten ertyisen tarkkaan huomenna, enkä ollenkaan tänään. (:
  Huomenna ois siis sitten luvassa tunti, ja toivon niiin että Lovísa olisi yhtä hieno ku oli tänään! ♥

♥: Emma

Kyselyitä

Tein nyt tonne sivuun toisenki kyselyn, joten sinne vaan vastailemaan! (:
Ja tosiaan, joku on vastannut tohon toiseen kyselyyn "jotain muuta", niin olisi kiva tietää että mitä se jotain muuta olisi. :D
Niin ja huomenna Jutta tulee muuten taas pitämään tuntia meille, Lovísalla meen taas. (:
Hmm, eipä mulla kai sitten muuta asiaa ollut.. Illalla tulee postausta, kun meen illemmalla ratsastaman Lovísan. (:
Tässä vielä jotain random kuvia:
Konffis kuva, viime kesä.
Kaverini Bea ja Murkku. (:
Uffen varsa Ófelia, reilu puol vuotiaana,
helmikuu 2009.
♥: Emma