keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Parin ponin ratsasus

Tänään ratsastin ensin Uffen. Aluksi menin taluttamaan tielle, jonka jälkeen juoksutin Uffea hetken liinassa, käyntiä, ravia ja laukkaa. Menin sitten selkään ja Uffe oli tosi kiva ratsastaa. (: Aluksi tehtiin pohkeenväistöjä, kokoamisia, avotaivutuksia jne. Siirryttiin sitten tölttiin ja Uffe toimi hyvin, mentiin aika paljon voltilla ja tehtiin kaikenlaisia kiemuroita.
Ravissa Uffe oli mukavan rento ja rauhallinen ja taipui hyvin molempiin suuntiin. Tehtiin paljon temponviahteluita, välillä mentiin toosi hidasta ja koottua ravia, ja välillä lisättyä ja venyvää. (: Laukka ei tänään ollut yhtä hyvää kun maanantaina, mutta se johtui varmaan aika paljon siitä, että pohja oli vähän liukas, joten Uffe oli vähän varovaisempi. Mutta huonoa se ei kuitenkaan ollut. (:
Lopuksi mentiin vielä tielle vähän tölttäilemään ja kävelemään loppukäynnit.




Ratsastin vielä Lovísan, menin hackamoorella ja ilman satulaa. Oltiin aluksi kentällä, jonka jälkeen vielä tiellä, yhteensä noin 45 min. Käynnissä Lovísa oli ihan kiva, tuntui aika rennolta ja taipui hyvin. Mutta sitten kun siirryttiin raviin, Lovísa muuttui ihan rautakangeksi ja ryntäsi ympäriinsä pää taivaassa. Vaikka annoin ihan pitkät ohjat ja annoin ravata kentän ympäri, se ei rentoutunut melkein ollenkaa... Laukassa oli alussa sama ongelma, mutta sain kyllä Lovísan vähän rentoutumaan, ennenkun se päätti että portin luona on jotain tosi pelottavaa (luultavasti se penkki joka on kentän ulkopuolella... -.-), minkä jälkeen se vaan pomppi. Töltissä Lovísa oli sitten oikein kiva, vähän turhan kovaa se tosin meni, mutta oli kuitenkin hyvä ratsastaa.
Mentiin sitten vielä miljoonapellon ympäri, tiellä mentiin lisättyä (mitä muuten mentiin toosi kovaa!) ja loppukäynnit. Lopussa Love oli sitten ihan rentona. (:
Huomenna tai perjantaina tehdään Lovísan kanssa kunnon ravitreenit, voisin koittaa mennä pellolla, ellei siellä ole liikaa lunta... Sillon Lovísa on pakko nostaa jalkojaan kunnolla. ;D




Miksei kesä vois jo tulla...? ):