perjantai 3. joulukuuta 2010

Unelma poni. ♥

Heissulivei!
Menin tallille tänään tossa varttia vaille viis, kun oltiin päätetty Lindan kanssa mennä maastoon (Linda on siis Hallen omistaja). Kun tulin tallille laitoin ensin takan päälle ja harjasin Uffeliinin. (: Päätin että kokeilen tänään ratsastaa mylereillä, koska en oo tosi tosi pitkään aikaan menny niillä. Sitte kun oltiin valmiit niin mentiin selkään. Oli jo pimeetä, mutta päätettiin kuitenkin mennä tivolin lenkin, vaikka sillä yhellä tiellä ei oo valoja, mutta oli kuitenkin yllättävän valoisaa kun on niin paljon lunta! Mentiin ensin käynnissä noin vartti. Sitten kun tultiin tielle, missä on valoja, siirryttiin raviin, ja sen jälkeen tölttiin. Uffe oli tosi hyvä ja rauhallinen, vaikka on nyt lomaillut aika paljon... Mentiin sitten vielä yksi mäki laukassa, Uffe tykkäs! Päätettiin sitten että mennään asfalttitietä pitkin kotiin, kun siellä metsässä ei oo valoja. Mentiin kuitenkin tölttiä siinä tiellä, koska se oli niin joustava kun oli niin paljon lunta. Ja Uffe oli aivan mahtava!! ♥ Kokosin sitä ensin ihan kunnolla, ennen kun siirsin töltille, ja sitten kun siirryttiin töltille, niin Uffe meni tosi hienossa peräänannossa ja hienossa muodossa ja haki itse muotoon ja käytti takapäätä ihan kunnolla! Ihanin tunne on se, kun poni menee täydellisesti! ♥ Mentiin sitten vielä vähän rentoa ravia ja Kleivintie sitten talutettiin käynnissä. Ihana poni!
Tallilla sitten otin kaikki heijastimet ja muut kamat pois, ja heitin ponille fleecen päälle ja annoin porkkanan. (:

Sitten kun olin laittanut Uffen kaikki kamat paikoilleen ja näin, menin harjaamaan Lovísaa. Harjauksen jälkeen laitoin satulan, suitset ja heijastimet Lovísalle ja mentiin lenkille. Mentiin gumminlenkki +miljoonapelto + ratsastusta asfalttitiellä. Mentiin kaikkia askellajeja. Asfalttitiellä mentiin pelkästään tölttiä ja käyntiä. Töltti oli tosi hyvää! (: Lovísasta huomasi, että se oikeasti yritti tehdä parhaansa ja olin tosi tosi tyytyväinen siihen! ((:
Tallilla sitten laitoin sille fleecen ja annoin porkkanan. Lovísa oli suloinen! ♥
Just kun olin tullut tallille Loven kanssa, niin Henna tuli tallille (Harpan omistaja). Kysyin sitten että jos loimihyllyssä on jotain loimia, mitä Harpa ei koskaan käytä, niin että ne vois laittaa tonne heinäpuolelle, kun ne on vaan tiellä siinä hyllyssä. :D No ruvettiin sitten siinä siivoamaan sitä hyllyä, laitoin myös Uffen pari loimea kaappiin joka on heinäpuolella, samoin pari Hallen vilttiä sekä sen vanhan sadeloimen. Tuli oikein siistiä!
Henna meni vielä taluttelemaan Harpaa ja mä jäin siivoamaan ja laittamaan ruoat valmiiksi. Henna tuli sitten takas Harpan kanssa, ja lähti sitten kotiin ja mä jäin ruokkimaan hepat sun muuta. (: Lähdin sitten sisälle noin puol 10, kun kaikki oli valmista. Otin mukaani kaksi Uffen vanhaa rikkinäistä loimea, ja laitoin ne roskiin.
Oli tosi mukava päivä tallille! ♥

♥: Emma

P.s. Teen tässä ehkä vielä tänään semmosen pienen varustepostauksen, tai sitten huomenna. (: