sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Jarrut hukassa!

Uffe sai vihdoinkin tänään uuden kengän! (:
Menin siis tallille puol 1 ja Jankka tuli laittaa kengän. Menin sitten kengitykesn jälkeen ratsastamaan Lovísalla. Laitoin nyt uudet bootsit, ja olivat sopivat! (: Menin ensin sitten kävelemään ja ravailemaan tielle, en kauaa ollut. Lovísa oli alusta asti tosi reipas eikä oikeen kuunnellut hidastavia apuja.
Mentiin sitten kentälle ja tehtiin ensin käyntijuttuja. Voltteja, pysähdyksiä, peruutuksia, pohkeenväistöjä yms. Lovísa ei jaksanut ollenkaan keskittyä, vaan käveli vaan pää taivaassa ja takapää jossain ihan muualla, kun missä pitäisi olla. Ruvettiin sitten tölttäämään, ei mennyt kauheen hyvin, kun mitkään avut eivät oikeen tahtoneet mennä läpi. Tehtiin vähän voltteja ja semmosta. Päätin sitten että tehdään kunnon laukkatreenit kun ponilla nyt noin paljon energiaa oli! Ruvettiin sitten laukkaamaan, tein aika paljon temponvaihtoja. Harjoteltiin myös laukanvaihtoja (mitä Lovísa ei siis osaa), ja meni ihan hyvin. (: Mentiin semmosta puol kaheksikkoa, kahden tötsän avulla. Oltiin kentällä ehkä jonku reilu 20 min?
Lähdettiin sitten vielä maastoon, ja siellä jarrut olivat kyllä totaalisesti hukassa!! Lovísa laukkasi yhden mäenkin niin lujaa kun vaan pääsi, ja nosti jalkoja niin paljon että potkaisi mua pari kertaan jalkaan.. :D Lovísa ei olisi ollenkaan halunnut kävellä, mentiin töltissä pohkeenväistölläkin yks mäki alas ja semmosta... Tölttiäkin mentiin pikkasen kovaa, Lovísa oli siisti! Lopuksi kyllä rauhoittui kun käveltiin loppukäynnit vapain ohjin tiellä. (: Ratsastin yhteensä tunnin. Tallissa heitin sitten ponskille loimen ja annoin porkkanan, sekä heitin hepoille heinät.
Kun olin laittanut kaikki Lovísan kamat pois, rupesin putsaamaan harjoja. Pesin sitten kaikki Uffen ja kaikki Lovísan harjat. Ensin istuin ulkona ja nypin suurimman osan karvoista pois, istuin siellä ulkona varmaan yli tunnin. :D Laitoin sitten kaikki harjat veteen, missä oli pesuainetta. Piti sitten mennä välissä sisään syömään, jonka jälkeen menin taas tallille. Levitettiin ensin uudet turpeet äidin kanssa pihattoon ja karsinaan. Sitten pesin valmiiksi kaikki harjat ja laitoin ne vessan lattialle kuivumaan.
Päätin sitten vielä siivota Uffen kaapin, vaikka se ei nyt kauhean sotkuinen ollutkaan. Laskin, että meillä on yhdeksän riimua, joten suostuin heittämään kaksi pois. :D Ja sitten meillä on viisi satulavyötä. o_O Mutta vain yhtä voi käyttää, koska se on ainoa lyhyt. Heitin vähän turhia juttuja pois, ja laitoin jotain juttuja ulkovarastoon. (:

Tässä vielä muutama kuva Lovísasta viime talvena:
♥: Emma