torstai 6. tammikuuta 2011

"Ohjasajoa"

Kävin siis tässä illalla vielä liikuttamassa Lovísan. 
Harjasin sen pihatossa ja laitoin sille ohjasajo varusteet päälle, koska ajattelin että voisin ohjasajaa, kun ei olla tehty sitä pitkään aikaan.
Mentiin sitten kentälle ja rupesin ohjasajamaan. No Lovísa ei ollut samaa mieltä siitä, että kävellään rauhallisesti ja suorassa, vaan se rupesi sitten tölttäämään ympyrällä.. Yritin sitten saada se kävelemään rauhassa, hetken sujui, mutta sitten taas poni rupesi riehumaan. 
Päätin sitten että juoksutan sitä isolla ympyrällä liinassa, ja Lovísa juoksi niin kovaa kun vain pääsi! Juoksutin molempiin suuntiin, melkein vain laukkaa, mutta myös vähän ravia.
En sitten viitsinyt edes yrittää jatkaa ohjasajoa, vaan juoksutin sitten vyöllä, ja Love hiffasi nopeasti mistä on kyse, vaikka en ole juoksuttanut sitä vyöllä varmaan vuoteen! Molempiin suuntiin käyntiä ja ravia, ja Lovísa liikkui oikein nätissä muodossa. (:
Menin sitten veilä ihan hetkeksi selkään (ilman vyötä), vähän käyntiä ja ravia, ja Lovísa meni hienosti. ♥


Tein sitten vielä iltatallin ratsastuksen jälkeen. Niin ja Murkku on nyt päässyt takaisin tarhaan muitten heppojen luokse! Ja Uffe oli super iloinen kun taas pääsi karsinaan yöksi. (:


Huomenna ajattelin että teen Uffen kanssa töltti painotteista treeniä kentällä sekä tiellä.
Lauantaina Petra (sisko) ratsastaa Uffen ja mä ratsastan Lovísan.
Sunnuntaina meen Uffella maastoon.
Maanantaina Riikka lainaa Uffea.
Tiistaina on Millan tunti.
Ja sitten joko keskiviikkona tai torsatina Uffella on vapaapäivä. (:


♥: Emma

Villiponi. ♥

Tänään menin tallille yhden aikaan. Laitoin Uffelle naruriimun ja menin kentälle sen kanssa. Päätin irtojuoksuttaa Uffea ennen ratsastusta. Poni sitten juoksi kun joku villiponi. :D Haha. Mulla oli videokamera mukana, joten sain videolle. :D Tässä tulee vähän kuvia myös, pahoittelen kuvien todella huonoa laatua, mutta kun ne ovat otettu noista videosta... =/

 Juoksutin Uffea varmaan jonkun vartin, ja sitten vein sen talliin harjattavaks. Harjasin ulkon, koska pihatossa on niin pimeää. 
Kamat laitoin kuitenkin sisällä, koska ulkona satoi vähän lunta.

 Kun oltiin valmiita, mentiin kentälle. Ensin tehtiin käyntityöskentelyä reilu 20 min. Vähän samaa kun mitä Milla teki eilen, mutta nyt tehtiin myös peruutuksia, väistöjä ja muuta vastaavaa. Uffe toimi tosi hyvin ja oli rauhallinen ja tosi yhteistyöhaluinen. (:
 
 Sitten ruvettiin tekemään ravityöskentelyä. Paaljon voltteja ja kiemuroita, sekä tempon vaihteluja, ja lisäykset meni superisti!
Tehtiin ravijuttuja varmaan reilun vartin, jonka jälkeen tehtiin noin viiden minuutin välikäynnit.

 Käyntien jälkeen jatkettiin ravia hetken. Sitten alkoi laukkatyöskentely, joka sujui ihan mahtavasti! Alussa siirtymiset meni tosi tosi hyvin, mutta välillä sitten ei niin hyvin, koska poni olisi halunnut nostaa ravista, mutta minä käynnistä. Meni kuitenkin sitten ihan okei. (: 
Uffella on yleensä ongelmana se, että se ei nosta oikeaa laukkaa oikeaan kierrokseen (eikä välillä myöskään vasempaan), mutta tänään se ei nostanut väärää laukkaa kertaakaan! Olin niin tyytyväinen poniin. ♥ Taisin itesekkin olla tosi selkeä tänään siitä, että mitä laukkaa pitää mennä. (:
 Tehtiin laukassa aika paljon ympyröitä, joka on myös aika haastavaa Uffelle (varsinkin oikeaan kierrokseen), mutta sujui kuitenkin yllättävän hyvin. (: Uffe rupesi sitten jossain vaiheessa olemaan jo niin väsynyt, että ei oikein tahtonut pysyä laukalla, vaan siirtyi raviin, ja oli muutenkin tosi tahmea. Päätin sitten nopeaan lopettaa, kun se vielä oli hyvä. (:


 Kentällä vielä loppuravit pitkin ohjin, vähän kiemuroita ja sellasta. Uffe oli raskas ja tahmea, mutta ihmekkös, kun oltiin menty niin raskaasti.
Oltiin siis kentällä vajaa tunti.

 Tulin sitten alas selästä, otin satulan pois ja jätin sen talliin, ja menin taluttamaan Uffea tielle. Käveltiin Kleivintien päähän ja takaisin. Uffe oli hidas. :D

 Tallissa sitten laitoin fullneck fleecen, ja siihen päälle vielä sadeloimen, koska ulkona oli niin kova tuuli, ja Uffe oli niin hikinen. Uffe sai myös iison piparkakku sydämmen. (:
Venyttelin myös ponia vähäsen ja sitten annoin vielä heinät ja täytin vedet.

 Kohta taidan vielä mennä tallille ratsastamaan Lovísan.. (:

♥: Emma